Говорно управување

Речено, сторено

На непроодни терени се бара голема концентрација - како и двете раце на воланот. За сепак да можете да се префрлите кон радиостаницата, да внесете цел во системот за навигација или да прифатите повици, во Amarok Ви е достапно и модерно говорно управување.

Говорно управување

Ракувајте со телефонските, навигациските и аудио функциите без да мора да ги тргнете рацете од воланот. Освен тоа, со говорни наредби може да ги повикате речиси сите менија и прикази на дисплејот на радиосистемот или системот за навигација.

Електронско засилување на говорот (горна илустрација)1

Овозможува, возачот да биде полесно разбран и од патниците на задните седишта. Говорните сигнали се регистрираат и засилуваат преку микрофонот за говор со слободни раце и се пренесуваат преку задните звучници.

1 Електронското засилување на говорот е интегрален составен дел на радиосистемот "Composition Media" и на системот за навигација "Discover Media"

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team