Клима-уред и системи за греење

Временски услови?Сеедно!

Особено во задачите поврзани со земјоделство и шумарство Вие сте на пат при секакви временски услови. Сеедно дали сонцето со 30 степени ја пече каросеријата или се смрзнувате во длабока зима. Тоа значи да се биде силен - и да се имаат вистинските системи за климатизација и греење во возилото. Тие одржуваат пријатна температура во кабината на возачот на Вашиот Amarok при секакви временски услови.

Клима-уред "Climatronic" со вклучен филтер за алергени

Овој систем нуди регулирање на климата во 2 зони за возачот и совозачот како и рачна функција за внатрешна циркулација на воздухот .Зависно од сончевото зрачење и надворешната температура, клима-уредот доведува повеќе или помалку ладен воздух. Облогата на филтерот за алергени ги задржува и најситните честички како материи кои предизвикуваат алергии.

Клима-уред "Climatic"

Полуавтоматскиот клима-уред располага со сензор во внатрешниот простор и постојано ја одржува внатрешната температура во возилото на саканиот степен на топлина.

 

Дополнително загревање со вода

По желба достапното дополнително загревање со вода овозможува претходно загревање на моторот и истовремено се грижи за тоа внатрешниот простор побрзо да се загрее односно истиот претходно да се загрее. Контролната единица е интегрирана во кровната конзола. Секако, дополнителното греење со вода може сосема едноставно да се вклучува и исклучува со помош на далечинскиот управувач.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team