Погон на сите тркала 4MOTION

Бројот четири победува

Дури и при екстремни услови, Amarok го прави Вашето возење да биде вистинско доживување. Благодарение на совршената усогласеност на подвозјето и погонот - комбинирани со докажаниот погон на сите тркала 4MOTION.

Перманентен погон на сите тркала 4MOTION

Овој 4x4 погон со самоблокирачки торсен средишен диференцијал е посебна карактеристика кај пикап сегментот.Тој нуди урамнотежена основна распределба 40:60 за сите Onroad и Offroad задачи.1 Исто така и во патниот сообраќај тој целосно ги истакнува своите силни страни, на тој начин што значително ја зголемува тракцијата во свиоци.

Погон на сите тркала 4MOTION што дополнително се вклучува

Разделниот погон овозможува електрично дополнително вклучување и исклучување на предните тркала за време на возењето. При остри нагорнини или подолги патеки од чакал може дополнително да се постави и редукција на степен. Погонот на сите тркала 4MOTION што дополнително се вклучува е комбиниран со рачен менувач со 6 степени и е достапен за мотор со јачина од 150 kW/204 КС.

Механичка блокада на диференцијалот

Таа е дополнително достапна кон сериската електронска блокада на диференцијалот и овозможува оптимална тракција на песокливи и лизгави подлоги. По активирањето, двете задни тркала се ставаат во погон со иста јачина и ист број на вртежи.

1 Во зависност од подлогата, распределбата е варијабилна.

Auf dieser Modellseite werden Ausstattungen beschrieben. Es wird meist nicht darauf eingegangen, ob es sich bei der jeweiligen Ausstattung um die Serie oder eine kostenpflichtige Option handelt. Für nähere Informationen über die genauen Ausstattungsumfänge des Fahrzeuges (Serienausstattung/Mehrausstattung) bzw. über Kombinationszwänge, wenden Sie sich bitte an den Volkswagen Nutzfahrzeuge Händler Ihres Vertrauens oder nutzen Sie unseren Volkswagen Nutzfahrzeuge Konfigurator. Die in dieser Darstellung gezeigten Fahrzeuge können in einzelnen Details vom aktuellen österreichischen Lieferprogramm abweichen. Abgebildet sind teilweise Sonderausstattungen gegen Mehrpreis. Alle Bruttopreise sind unverbindliche, nicht kartellierte Richtpreise inkl. 20 % MwSt, NoVA unter Berücksichtigung des NoVA Ab- und Zuschlags lt. § 6 NoVAG und Frachtkosten. Im Sinne einer besseren Lesbarkeit der Texte wurde von uns entweder die männliche oder weibliche Form von personenbezogenen Wörtern gewählt. Dies impliziert keinesfalls eine Benachteiligung des jeweils anderen Geschlechts. Wir danken für Ihr Verständnis.

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени