Површина за товарање

Широко поставен. За големи задачи.

Amarok е во секое време подготвен за големи задачи. Бидејќи ниту еден друг пикап не нуди толку простор помеѓу куќиштата за тркалата. Тој овозможува дури и попречно товарање на еуро-палети. А и неговата површина за товарање е прилагодена за сите предизвици - за да можете брзо да го извршите товарањето.

 • Површина за товарање
 • Алуминиумска облога на просторот за товарање
 • Обложување на просторот за товарање
 • Заштитна простирка во просторот за товарање
 • Заштита на рабовите на товарање
 • Решетка на задно стакло
 • Носечки систем за товар
 • Осветлување на површината за товарање
 • Шини со вклучено монтирање
 • Странична кутија за сместување
 • Окца за прицврстување
 • 12-волтен приклучок за напојување

Површина за товарање

Токму 1222 mm изнесува површината за товарање на Amarok помеѓу куќиштата на тркалата. Тоа е единствено во оваа класа на возила и го овозможува попречното товарање на еуро-палети. По потреба, капакот за товарање што може да се оптовари со до 200 kg, може да се користи и како продолжеток на просторот за товарање. Притоа, кутијата за товар при наполнетост во висина на рабовите нуди простор за 1,28 m³ кабаста стока на површина од 2,52 m².

Обложување на просторот за товарање
Специјалното обложување отпорно на УВ-зраци од антрацит нуди високо ниво на заштита од механички и хемиски траги на употреба.

Осветлување на површината за товарање

Благодарение на опционалното осветлување на површината за товарање, коешто целосно ја осветлува површината за товарање, можете без проблеми да го товарате Вашето возило дури и во темнина.Притоа, во него е интегрирано третото стоп-светло.

Окца за прицврстување (горна илустрација)

Кутијата за товар е опремена со четири робустни окца за прицврстување. Две од нив се наоѓаат пред куќиштата на тркалата, останатите две зад куќиштата на тркалата.

 

12-волтен приклучок за напојување (горна илустрација)

На внатрешната страна од левиот ѕид на возилото се наоѓа 12-волтен приклучок за напојување.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team