Задоволство при возењето

Моќен речиси како никој друг. Со највисокиот вртежен момент во својата класа.

Од понеделник до петок, низ шумски и рамни патишта. За викенд на планина и во Offroad парк. Сеедно каде Ве водат работните планови или плановите за слободното време - со моторот на Вашиот Amarok на сите патеки ќе возите со исклучителна ефикасност. Така, секое возење ќе се претвори во уживање:

  • Турбо дизел 6-цилиндричен мотор со јачина од 190 kW/258 КС
  • 3,0 l простор на мотор
  • Вртежен момент до 580 Nm
  • Краткотрајна моќност до 22 kW/30 КС благодарение на Overboost функцијата
  • Автоматски менувач со 8 степени
  • BlueMotion технологија
  • Уред за регулирање на брзината

Автоматски менувач со 8 степени

Amarok е единствениот пикап во својата класа со автоматски менувач со 8 степени. Тој е достапен за мотор со јачина од 190 kW/258 КС и 150 kW/204 КС. Додека првиот степен е посебно оптимизиран за поаѓањето со приколка, осмиот степен ја намалува потрошувачката на гориво со возење со мал број на вртежи на подолги патеки. Исто така единствено: можноста за комбинации со перманентниот погон на сите тркала 4MOTION.

BlueMotion технологија

Секој Amarok е сериски опремен со BlueMotion технологија за намалена потрошувачка и емисија со вклучен Start-Stopp систем. Ваша предност: исклучително високо ниво на економичност

Уред за регулирање на брзината

Поопуштено возење, помала потрошувачка на гориво. Постојат многу причини за уред за регулирање на брзината.

Auf dieser Modellseite werden Ausstattungen beschrieben. Es wird meist nicht darauf eingegangen, ob es sich bei der jeweiligen Ausstattung um die Serie oder eine kostenpflichtige Option handelt. Für nähere Informationen über die genauen Ausstattungsumfänge des Fahrzeuges (Serienausstattung/Mehrausstattung) bzw. über Kombinationszwänge, wenden Sie sich bitte an den Volkswagen Nutzfahrzeuge Händler Ihres Vertrauens oder nutzen Sie unseren Volkswagen Nutzfahrzeuge Konfigurator. Die in dieser Darstellung gezeigten Fahrzeuge können in einzelnen Details vom aktuellen österreichischen Lieferprogramm abweichen. Abgebildet sind teilweise Sonderausstattungen gegen Mehrpreis. Alle Bruttopreise sind unverbindliche, nicht kartellierte Richtpreise inkl. 20 % MwSt, NoVA unter Berücksichtigung des NoVA Ab- und Zuschlags lt. § 6 NoVAG und Frachtkosten. Im Sinne einer besseren Lesbarkeit der Texte wurde von uns entweder die männliche oder weibliche Form von personenbezogenen Wörtern gewählt. Dies impliziert keinesfalls eine Benachteiligung des jeweils anderen Geschlechts. Wir danken für Ihr Verständnis.

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени