TDI-МОТОРИ

Штедливите 2,0 l турбо дизел мотори со Common-Rail директно вбризгување се достапни во четири различни нивоа на моќност од 55 kW/75 КС. По желба, моторот со јачина од 75 kW/102 КС и моторот со јачина од 110 kW/150 КС можат да се комбинираат со менувачот со двојна спојка DSG. Моторот со јачина од 90 kW/122 КС е достапен со погонот на сите тркала 4MOTION. И единствената врска на DSG и 4MOTION е можна со моторот од 110 kW/150 КС.

TSI-МОТОРИ

Врската од директно вбризгување и турбо полнење ги прави оперативно тивките бензински мотори особено ефикасни и исклучиво моќни погони. 1,0 литарските и 1,2 литарските TSI-мотори убедуваат со својата штедлива потрошувачка. Освен тоа, со 1,4 литарскиот мотор може првично да се комбинира TSI-мотор со менувач со двојна спојка DSG.

BLUEMOTION ТЕХНОЛОГИЈА

Моделите на Volkswagen со BlueMotion Технологија ги следат мислите на  "Think Blue.":
Оттука, секој нов мотор со Euro 6 е сериски опремен со Start-Stopp систем, систем за повторно добивање енергија при сопирање, систем за помош при поаѓање по нагорнини и гуми со оптимиран отпор на тркалање.

Start-Stopp систем
Тој Ви помага за економичен начин на возење и го исклучува моторот при работење во лер. Токму во градскиот сообраќај, тоа може да ја намали потрошувачката на гориво.

Систем за повторно добивање енергија
При сопирањето се добива енергија на триење и со помош на генератор таа се претвора во електрична енергија. Ова е достапно исклучиво за електричните потрошувачи.

Затвори