Caddy Кombi

Caddy Kombi

ПРОФЕСИОНАЛЕЦ ВО СИТЕ ОБЛАСТИ. НИТУ ЕДНО ДРУГО ВОЗИЛО ОД СВОЈАТА КЛАСА НЕ ГО УСОГЛАСУВА ВАРИЈАБИЛИТЕТОТ, ФЛЕКСИБИЛНОСТА И САМОСОЈНОСТА ТОЛКУ ПЕРФЕКТНО КАКО CADDY КOMBI. ВО СЛУЧАЈ ДА ТРЕБА ДА ИСПОРАЧАТЕ СТОКА ИЛИ МАТЕРИЈАЛ ОТПОРНИОТ ВНАТРЕШЕН ПРОСТОР МОЖЕ ДА СЕ ПРОШИРИ НА СЕДУМ СЕДИШТА И СО ПОМАЛКУ ЗАФАТИ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕНАМЕНИ ВО ГОЛЕМ ПРОСТОР ЗА ТОВАРАЊЕ СО ДО 2 СЕДИШТА СО 3,2 M³. ПОМАЛИТЕ РАБОТИ МОЖЕТЕ САМИТЕ БРЗО И СИГУРНО ДА ГИ СМЕСТИТЕ.

ГАЛЕРИЈА

ДОЖИВЕЈТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА CADDY КOMBI ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ

ДОЖИВЕЈТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА CADDY КOMBI ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ

КОНЕЧНО ПОНЕДЕЛНИК. CADDY KOMBI ИМПРЕСИОНИРА СО МНОГУТЕ КОМФОРТАБИЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: ДАЛИ СО ИНТЕЛИГЕНТНАТА МОБИЛНА ОН ЛАЈН УСЛУГА КОЈА ШТО БРЗО ВE НОСИ ДО СЛЕДНИОТ ТЕРМИН, ВРВНИТЕ INFOTAINMENT СИСТЕМИ КАКО И ГРЕЕЊЕТО И КЛИМА УРЕДИТЕ КОИ ВИ ГО ПРАВАТ ПОУДОБНО РАБОТНОТО СЕКОЈДНЕВИЕ.

Car-Net
Радио системот и системот за навигација
Повеќефункционалниот управувач и екран
Греењето и клима системот
МОБИЛНО СЕ ПОВРЗАНИ

ОСТАНЕТЕ НА ПАТ СЕКОГАШ СО UP-TO-DATE.

Caddy Kombi може да биде опремен со многубројни мобилни онлајн услуги. Поврзете го комерцијалното возило со Вашиот паметен телефон како и со интернет и добијте ги актуелните сообраќајни известувања и апликации.

МОДЕРЕН INFOTAINMENT

ДОЈДЕТЕ ДОБРО ИНФОРИРАНИ И РАЗГОВАРАЈТЕ ЗА ВАШАТА ЦЕЛ.

Infotainment системите на Caddy Kombi Ве водат уште подобро низ денот и ќе Ве воодушеват со лесниот начин на користење најдобра можност за мрежно поврзување и еден добар звук. Во возилото секогаш има сериско радио и интерфејс за мобилен телефон.

ALLROUND ТАЛЕНТ

УДОБНО УПРАВУВАЈТЕ ВО ТЕКОТ НА РАБОТНИОТ ДЕН

Управувајте со мулти медијата, телефонот и брзината удобно со повеќе функционалниот кожен управувач и освен тоа пријавете ги актуелните информации како просечната потрошувачка, делокругот и повеќе за повеќе функционалниот екран.

ЧУСТВУВАЈТЕ СЕ ДОБРО ВО РАЧНОТО ПОДЕСУВАЊЕ

УЖИВАЈТЕ ВО ЕДНА ПРИЈАТНА РАБОТНА КЛИМА

Модерните клима уреди можат рачно да ја регулираат температурата во внатрешниот простор и се грижат во топлите денови да има свеж воздух. Вграденото греење во предните седишта во ладните денови прави добро да се чувствувате. Добриот поглед при секакво време е загарантиран благодарејќи на греењето во предните фарови.

БРЗО И СИГУРНО НА ЦЕЛТА. CADDY KOMBI МОЖЕ ДА БИДЕ ОПРЕМЕН СО ИНОВАТИВЕН СИСТЕМ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ И ВИ ГО ОЛЕСНУВА ПАТОТ ВАМ И НА ВАШИТЕ СОРАБОТНИЦИ ИЛИ ВАШИОТ СЛЕДЕН ТЕРМИН.

Сопирачка за повеќе кратен одмор
Помош при паркирање
Воздушни перничиња
Автоматско правило за растојание ACC и „Front Assist“
Помош при возење по нагорнини
Други системи за сигурност
Serienmäßig sicher

ПРОФИТИРАЈТЕСО ИНОВАТИВНИОТ СИТЕМ НА СОПИРАЊЕ

Сериската сопирачка за повеќекратен судир се активира при судир, за да во идеален начин се избегне последователен судир1 . Сопирачката за повеќекратен судир се активира кога сензорите коишто се независни еден од друг ќе препознаат незгода. По едно кратко одложување  возилото повремено ќе биде сопрено на 10 км/h, при што возачот во секое  време може повторно да ја преземе контролата.

1Во рамки на границите на системот

ПОДДРШКА

ОЛЕСНЕТЕ СИ ГО ПАРКИРАЊЕТО

Интелигентните системи за помош при паркирање во Caddy Kombi акустично Ве предупредуваат за пречката, го олеснуваат маневрирањето  дури и го прифаќаат управувачот наместо Вас.

СИГУРНИ НА ПАТ

УЖИВАЈТЕ ЈА НАЈДОБРАТА МОЖНА ЗАШТИТА.

Возачот, совозачот и за прв пат сериските воздушни перничиња за главата и страните им ја нудат на предните патници најдобрата можна заштита при удар однапред и од страна. Воздушното перниче на совозачот може да се деактивира со клучот на возилото.

ОДДРЖУВАЈТЕ РАСТОЈАНИЕ

ВАШИТЕ ПАМЕТНИ ПОМАГАЧИ ПРИ ВОЗЕЊЕТО

По желба, со достапното автоматско управување на растојанието ACC автоматски се прилагодува брзината на брзината на возилото кое е пред Вашето возило1 и притоа ја задржува оддалеченоста од возачот. Поставената брзина притоа не е пречекорена. Исто така го има и системот за разгледување на околината "Front Assist". 

Системот за набљудување на околината "Front Assist" со City функцијата за сопирање во случај на потреба2 .

Оптималниот систем за набљудување на околината помага по пат на еден радарски систем преку препознавање на критични ситуации за растојанието се со цел да се скрати патот на застанување 1. Акустично и оптички го предупредува возачот во препознаените ситуации на опасност како и со притискање на сопирачката.

1 Во рамки на границата на системот.
2 До 30км/h


 

КОМФОРНО

ПОДДРЖАНИ СТЕ ПРИ ВОЗЕЊЕТО ПО СТРМНИНИ

Сериската помош за возење по нагорнини и при движење по стрмнини го спречува враќањето на возилото наназад  и при поаѓање се грижи за комфорно маневрирање. 

ДОВЕРЛИВО

ВИ НУДИ ВАМ ПРЕВЕНТИВНА ЗАШТИТА

За да го направи секое патување релаксирано и колку што е можно посигурно, Caddy Kombi располага со практични системи, кои можат со сигурност превентивно да интервенираат.

ШТЕДЛИВ ВО ПОТРОШУВАЧКАТА. СО CADDY KOMBI ОЧЕКУВАТЕ ЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА НА МОТОРИ КОЈА ШТО Е БЕСПРЕКОРНА И ШТЕДЛИВА А ОСВЕН ТОА ГИ ИСПОЛНУВА СТАНДАРДИТЕ ЗА ИЗДУВНИ ГАСОВИ ЕУРО 6. ДРУГИТЕ ФУНКЦИИ СЕ ГРИЖАТ ЗА ЕФИКАСНОСТА И СИГУРНОСТА.

Моторна техника
TGI – мотор
Mенувач со двојна спојка DSG
Погон на сите тркала 4MOTION
ПРОДУКТИВЕН И ШТЕДЛИВ

РАДУВАЈТЕ СЕ НА ПОГОЛЕМАТА ПРОДУКТИВНОСТ И МАЛАТА ПОТРОШУВАЧКА

Во Caddy фургонот очекувате една генерација на мотори кои посебно се беспрекорни и штедливи. Секој мотор сериски е опремен со BlueMotion технологија и ги исполнува стандардите за издувни гасови Euro 6.

СИГУРЕН И ПОВОЛЕН

ШТЕДЕТЕ СО ОДРЖЛИВИОТ ПРИРОДЕН ГАС ПРИ ВОЗЕЊЕ

Кој сака да штеди,  вози Caddy TGI BlueMotion. Тој согорува Compressed

Natural Gas (CNG)¹ а исто така и ефикасен бензин и стартува со полн резервоар кај  CNG погони со поволна цена.

1 Можните горива се природниот гас, био метанот и метанот од еколошката енергија

ПОГОЛЕМА ЕФИКАСНОСТ

УЖИВАЈТЕ ВО ВИСОКИОТ КОМФОР ПРИ ВОЗЕЊЕТО

Менувачи со 6- степени (75 kW/102 PS, 110 kW/150 PS) односно менувачи со 7 степени (92kW/125 PS) се менуваат благодарејќи на интелигентната автоматика на менување за идеално време во веќе избран степен. Резултат: повисок комфор при возење без прекршување на влечната сила. По желба, можете степените во секое време преку еден лесен допир да ги приклучите.  

ОПРЕМЕН ЗА СÉ

ВИ НУДИ ЗГОЛЕМЕНА ТРАКЦИЈА

Caddy Kombi со погон на сите тркала 4MOTION самиот врши добра работа при екстремни временски услови.

ЕДНОСТАВЕН И УДОБЕН. CADDY KOMBI ВИ НУДИ КАПАЦИТЕТ ЗА ТОВАР СЕ ДО 3,01 М3 (MAXI КОМБЕТО СО СОВОЗАЧКО СЕДИШТЕ СО ПОТПИРАЧ НАРАСКЛОПУВАЊЕ).ОСМИСЛЕНИТЕ СИСТЕМИ СО ПРЕГРАДИ ЈА ОЛЕСНУВААТ РАБОТАТА ПРИ СЕКОЈ ЗАФАТ.

Седишта
Прегради
Приклучоци за напојување
Kровна шина
ВАРИЈАБИЛНО

СКЛОПУВАЊЕ, ВРТЕЊЕ, ОТСТРАНУВАЊЕ

Внатрешната просторија на Caddy Kombi флексибилно се адаптира кон различните потреби на Вашето секојдневие. Сосема сеедно е дали ќе превезувате 7 луѓе или сакате да транспортирате големи предмети.

ПАМЕТНО ОСМИСЛЕНО

ИДЕАЛНО ОРГАНИЗИРАЈТЕ СИ ГО СЕКОЈДНЕВИЕТО.

Со ова, за време на работата можете суштински да се концентрирате, да очекувате различна големина на прегради во Caddy Kombi . Дали ракавиците за работа, метрото на расклопување или кутијата со храна - овде сè си има свое место.

ЕНЕРГИЈА НА СЕКАДЕ

СО ТОА СЕКОГАШ МОЖЕТЕ ДА НАЈДЕТЕ ПРИКЛУЧОК

Caddy Kombi може да биде опремено со многубројни приклучоци за напојување, со тоа Вие насекаде ќе можете да го користите за полнење.

ПОСТОЈАН

ВИ НУДИ ВАМ ДОПОЛНИТЕНИ МОЖНОСТИ ЗА ТРАНСПОРТ

Решетката е достапна во црна и сребрена боја. Таа оптички го надградува возилото  и гради идеална база за надградбите како носечки шипки и држачи за скали. Максимално смее да биде товарено до 100кг.

Посебна опрема за дополнителна цена.

ИНФОМАТЕРИЈАЛ И ДРУГИ ЧЕКОРИ