TGI-МОТОР

4-цилиндричниот сериски мотор со 1,4 l простор за мотор, јачина од 81 kW/110 КС и 200 Nm вртежен момент е достапен за Caddy комбе и Caddy Maxi комбе. Овој економичен модел е за првпат достапен не само со рачен менувач, туку и со менувач со двојна спојка DSG.

Резервоар за бензин
Сите TGI-модели имаат 13 литарски резервен резервоар.

Технологија на спуштен под
Како резервоарот за CNG така и водовите за гориво се цврсто поврзани со долниот дел на подот на возилото. На тој начин, нема губење на простор во багажникот.

Многу челик во резервоарите за CNG
Отпорните на топлина и исклучително цврсти резервоари за CNG се обложени со трослојно осигурани вентили и цврсто се фиксирани на подот на возилото со помош на специјални затегнувачки ленти. Вкупно резервоарите на Caddy TGI собираат 26 kg, а на Caddy Maxi TGI 37 kg природен гас.

-> Überblick über Förderungen alternativer Antriebe

Затвори