Безбедносни системи

Сериски безбедни

Caddy располага со обемна безбедносна опрема.

Сопирачка за спречување повеќекратни судири1

По судир, иницира процес на сопирање. На тој начин, во идеален случај се избегнуваат последователни судири. Сопирачката за избегнување повеќекратни судири се активира ако два еден од друг независни сензори препознаат незгода. По кратко сопирање, возилото во чекори се сопира до 10 km/h, при што возачот може во секое време повторно да ја преземе контролата.

Електронска програма за стабилизирање (горна илустрација)

Спречува недоволно или преголемо управување со тоа што намерно сопира поединечни тркала.

Антиблокирачки систем (ABS) (горна илустрација)

Спречува блокирање на тркалата. На тој начин се задржува способноста за управување.

Систем за контрола на тракцијата (ASR) (горна илустрација)

Го спречува вртењето на тркалата во место.

Предупредување за врзување појас (горна илустрација)

На возачот и на совозачот им сигнализира дека не е врзан појас со тоа што по стартувањето на моторот визуелно и по поаѓањето и акустично бара од нив да се врзат појасите.

Воздушни перничиња (горна илустрација)

Caddy е сериски опремен со воздушно перниче за возачот и совозачот, како и странични воздушни перничиња за глава. Од линијата на опрема Trendline, дополнителните воздушни перничиња за глава на патниците на надворешните седишта во вториот ред седишта им нудат заштита при страничен судир.

Im Rahmen der Grenzen des Systems.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team