CCS брзо полнење

Полнете кога сте на пат

Благодарение на комбинираните системи за полнење (CCS) литиум-јонските батерии може да приклучат на еднонасочна, како и на наизменична струја. Со тоа е можно полнење на јавни CCS станици за брзо полнење и на ѕидни кутии за полнење во сопственост на фирми.

Еднонасочна струја

На јавни CCS станици за полнење новиот e-Crafter може да се полни особено брзо. Веќе денес CCS системот за брзо полнење овозможува моќност на полнење од 40 kW и литиум-јонската батерија за околу 45 минути ја носи до ниво на наполнетост од 80 %1. Во блиска иднина столбовите за полнење ќе испорачуваат дури до 350 kW еднонасочна струја.

1 Времето на полнење на јавни станици за полнење се постигнува со серискиот CCS систем за брзо полнење. Комбинирана потрошувачка на струја: 21,5 kWh/100km (односно 215 Wh/km).

Емисии на CO2: 0 g/km (се однесува на емисија на CO2 при возење, вкупните емисии на CO2 зависат од потеклото на струјата. Затоа Volkswagen го препорачува користењето на еколошка струја).

Тука откријте ја незаменливата инфраструктура на полнење од MOON, понудувачот на систем, кој електричната мобилност ја прави дел од секојдневието:

Затвори
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team