Impressum Заштита на податоците

ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ

 

Заштитата на Вашата приватна сфера при користењето на нашите веб-локации за нас е од особено значење. Затоа во продолжение детално Ве информираме за собирањето на личните и анонимните податоци.

СОБИРАЊЕ И ПРЕРАБОТКА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Личните податоци, според член 96 став 3 од Законот за телекомуникации и член 6 од Законот за заштита на податоци се непречено меморирани, доколку Вие доброволно ги споделите, на пр. во рамките на регистрирање при барање, конкурс или за претплата за билтен и дадете согласност за преработка. Доколку при користење на понудената услуга од Вас се побара да ги дадете Вашите лични податоци, составувањето на Вашите лични податоци со податоците се исклучува од протоколот за пристап преку анонимната IP-адреса со цел креирање на кориснички профил во врска со лицето. 

Бидејќи одобрението за користењето на Вашите податоци во претходните цели може да опфати пренос на Вашите податоци на од Вас избраниот партнер на Volkswagen (партнер за продажба и сервис), давателот на финансиски услуги (Porsche Банк, Porsche Осигурување) односно на институтите за истражување на мислење за истражувања на пазарот и на анализи за задоволство на клиентите, Вашите податоци може да бидат проследени на овие места. Информациите не се проследуваат на трето лице - како, издавачи на адреси и директни маркетинг агенции. 

СОБИРАЊЕ И ПРЕРАБОТКА НА АНОНИМНИ ПОДАТОЦИ

На овој веб сајт е поставен софтвер за анализа на користењето. Преку процена на овие податоци може да се дознаат корисни информации за потребите на корисникот. Овие информации придонесуваат за континуирано подобрување на квалитетот на услугата. За секое отповикување непречено се меморираат следните податоци:Anonymisierte Form der IP-Adresse des anfordernden Rechners

 •  * Анонимна форма на IP-адресата од компјутерот кој испратил барање
   * Датум и време на отповикувањето односно барањето
   * Име на повиканата страна односно датотека
   * Опомена, од која страна од оваа страна е повикано
   * Користениот прегледувач од страна на корисникот вклучувајќи ја и верзијата на прегледувачот
   * Користениот оперативен систем од страна на корисникот 
  Овие информации се проценуваат за статистички цели. Тука се работи исклучиво за информации, од кои не може да се извлече заклучок за Вашата личност. Како единствен  корисник Вие останувате анонимни.

 • Датотеките со текст, коишто се меморираат на компјутерот, на посетителот на веб- локацијата му овозможуваат повторно препознавање на анонимна база.

 • На оваа веб-локација се поставени колачиња од Piwik.org. (http://de.piwik.org/) и
  Webtrekk (http://webtrekk.com) за да може пристапувањата на веб-локациите поточно да се евидентираат. За оптимално регулирање на рекламите, поставени се колачиња од twyn group IT solutions & marketing services AG (http://www.twyn.com, http://www.yoondo.com)
  Притоа, добиените податоци се меморираат како анонимни.

 

ИНТЕГРИРАЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛНИ КОМПОНЕНТИ ЗА СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

На нашите веб-локации се користат дополнителни компоненти за социјални мрежи (Social-Plugins) од Фејсбук. За нив го употребуваме копчето "Ми се допаѓа". Притоа се работи за понуда на американската компанија Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto,CA 94304 USA). Доколку посетувате некој од нашите веб-локации, која содржи ваква дополнителна компонента за социјални мрежи, тоа не претставува поврзување со нашата компанија. Тоа може да се случи само по Ваша согласност, за која од Вас ќе биде побарано да притиснете на соодветно копче.