Multivan

ПОВЕЌЕ ВИДОВИ НА ШЕСТАТА ГЕНЕРАЦИЈА. ПРЕКУ 65 ГОДИНИ MULTIVAN Е ОПТИМАЛЕН ПРИДРУЖНИК НА СЕКОЈДНЕВИЕТО И НА СЛОБОДНОТО ВРЕМЕ И НЕ ВООДУШЕВУВА НЕ САМО СО ВРВНАТА ПРОСТОРНА ПОНУДА И ФЛЕКСИБИЛНОТО ПРОСТОРНО КОРИСТЕЊЕ ТУКУ И СОВИСОКОКВАЛИТЕТНАTA ВНАТРЕШНА ОПРЕМА СО НАЈМОДЕРНИТЕ СИСТЕМИ ЗА ИНФОРМАЦИЈА И НАПРЕДНИТЕ ПОМОШНИ СИСТЕМИ ЗА ВОЗЕЊЕ A СО ЕФЕКТИВНИТЕ МОТОРИ ГО ИСПОЛНУВА СЕКОЕ БАРАЊЕ.

ГАЛЕРИЈА

ДОЖИВЕЈТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА MULTIVAN ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ

ДОЖИВЕЈТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА MULTIVAN ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ

ВИДЕА

MULTIVAN ВО АКЦИЈА

Доживејте ги предностите на Multivan.

ВЛЕЗЕТЕ И ЧУВСТВУВАЈТЕ СЕ ДОБРО. ИНТЕЛИГЕНТНАТА ОНЛАЈН МОБИЛНА УСЛУГА, ВИСОКОКВАЛИТЕТНИОТ ИНФОРМАТИВЕН СИСТЕМ, ГРЕЕЊЕТО И КЛИМАТА ГО ПРАВАТ MULTIVAN ОПТИМАЛЕН ПРИДРУЖНИК ВО СЕКОЈДНЕВИЕТО И ВО СЛОБОДНОТО ВРЕМЕ.

Car-Net
Радио системот и системот за навигација
Греењето и клима опремата
Комфорниот простор
Комфорната контролна табла
седиштата и повеќефункционалната маса
МОБИЛНО СЕ ПОВРЗАНИ

СЕКОГАШ ОСТАНЕТЕ АКТУЕЛНИНА ПАТ

Multivan може да биде опремен со многубројни онлајн мобилни услуги. Поврзете го со вашиот паметен телефон како и со интернет и дознајте ги најактуелните сoобраќајни известувања и апликации.

МОДЕРЕН INFOTAINMENT

ДОЈДЕТЕ ДОБРО ИНФОРМИРАНИ И РАЗГОВАРАЈТЕ ЗА ВАШАТА ЦЕЛ

Infotainment системот на Multivan Ве води низ денот и Ве воодушевува со интуитивната услуга, најдобрите можности за мрежно поврзување и добар звук.

ЧУСТВУВАЈТЕ СЕ ДОБРО НА СИТЕ МЕСТА

УЖИВАЈТЕ ВО ВНАТРЕШНАТА ПРОСТОРИЈА СО ПРИЈАТНА ТЕМПЕРАТУРА.

Со модерните клима додатоци можете рачно да ја поставите температурата на внатрешниот простор и да се погрижите во топлите денови да има свеж воздух. Греењето во ладните денови Ви создава пријатно чувство. Освен тоа нуди загревање на предните стакла за да имате добар поглед при секакво време.

ФАКТОР ЗА ДОБРО ЧУВСТВО

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА СВЕЖВОЗДУХ И СВЕТЛИНА ВО ПРОСТОРИЈАТА НА ПАТНИЦИ

Сериските отвори за воздух на кровот се грижат за свежиот воздух во просторијата за патници и го намалува замаглувањето на страничните стакла. Вртливите светла за читање можете самостојно да ги наместите.

Сериска опрема за Multivan Trendline, Comfortline und Highline.

ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ МАТЕРИЈАЛИ

ПОСЕБНА ВНАТРЕШНА АТМОСФЕРА ЧЕКА НА ВАС

Хоризонталната изведба на линии на надворешниот дизајн продолжува во внатрешната просторија на ново формираната инструментна табла. Обоениот редум прилагоден трозвук на декоративна лента, декоративна лајсна и бојата на ентериерот создаваат еден вообичаен амбиент. Многуте практични можности за складирање и сместување ги заокружуваат предностите.

Сериска опрема за Multivan Comfortline и Highline. Не е достапна за Multivan Trendline.

ПРОСТОРНОЧУДО

УЖИВАЈТЕ ВО МОЖНОСТИТЕ ЗА ГОЛЕМА ФЛЕКСИБИЛНОСТ

Од ергономските комфорни единечни седишта кои се вртат за 360 степени па се до интелигентниот систем на шини: Multivan Ви нуди флексибилност и рачно прилагодување кон Вашите потреби.

ПРЕДВИДЕНА ПРИДРУЖБА. MULTIVAN ВИ НУДИ ПРАКТИЧНА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕТО И СИГУРНОСНИ СИСТЕМИ КОИ ВИ ПОМАГААТ ВО КРИТИЧНИТЕ СИТУАЦИИ КАКО ШТО СЕ ПАРКИРАЊЕТО И ПРОМЕНА НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТАТА КАКО И МНОГУ ПОВЕЌЕ.

Сигурносни системи
Помош при паркирање
Системи за помош при возење
Светлосни системи
Прилагодливо регулирање на подвозјето DCC
ВИСОКА ЗАШТИТА ПРИ СЕКОЕ ПАТУВАЊЕ

СЕКОГАШ Е ТУКА ЗА ВАС

Со сигурносните системи во Multivanскоро сé е подготвено за Вас. Системите интервенираат во случај на потреба, па така во сообраќајот можат да ги намалат опасностите.

ПРЕТПАЗЛИВОСТ

ВИ ГО ОЛЕСНУВАМЕ ПАРКИРАЊЕТО

Интелигентните системи за помош при паркирање на Multivan Ве предупредуваат за препреките и Ви го олеснуваат маневрирањето.

ПРЕДВИДУВАЊЕ

НИВНА ПОДДРШКА ВО КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ

Интелигентните системи за помош на возачот, патувањето со Multivan  го прават покомфорно, бидејќи тие предупредуваат за промената на коловозната лента како и при замор. 

ВИДЛИВИ ПРЕДНОСТИ

ПОСТОЈАНО УЖИВАЈТЕ И ВО ОПТИМАЛНО НЕОСВЕТЛЕНИТЕ ДЕЛНИЦИ

Долгото светло кое автоматски се вклучува како екстра фар, при лошо време Ви го назначува скршнувањето од патот - за Вас се е достапно

ИНДИВИДУАЛЕН КОМФОРТ ВО ВОЗЕЊЕТО

ПРИЛАГОДЕТЕ ГО ПОДВОЗЈЕТО НА СЕКОЈА СИТУАЦИЈА

За подобрување на возните карактеристики,моторното возило дозволува оптимално регулирање на подвозјето DCC само со притискање на едно копче на нивото НОРМАЛ, КОМФОР И СПОРТ.

Само во комбинација со повеќефункционалните екрани "Плус" или "Премиум". Не е достапно за Multivan Comfortline со големо меѓуосовинско растојание.

МОЌЕН И СО МАЛА ПОТРОШУВАЧКА MULTIVANДОСТАПЕН ЗА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА НАМОТОРИ СО СТАНДАРДИТЕ ЗА ИЗДУВНИ ГАСОВИ ЕУРО 6. ТОА ЗНАЧИ ПРОФИТИРААТ ОД ПОСЕБНО НИСКАТА ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО, БЕЗ ДА МОРАТЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОД ЗАДОВОЛСТВОТО ЗА ВОЗЕЊЕ.

Моторна техника
Менувач со двојна спојка DSG
Погон на сите тркала 4MOTION
МОЌЕН И ШТЕДЛИВ

НАЈНОВИТЕ МОТОРИ СО НИСКА ПОТРОШУВАЧКА

Секој агрегат нуди посебно ниска потрошувачка на гориво и тоа без да го штедите задоволството за возење.

НАПРЕДНО

УЖИВАЈТЕ ВО ВИСОКИОТ КОМФОРТ.

Опционалниот менувач со двојна спојка со 7 седум степени DSG овозможува целосно автоматска речиси незабележителна промена на степени без употреба на влечната сила и со тоа суштински допринесува за висок комфор при возењето. Вие самите избирате помеѓу режимот Normal и Sport.

ОПРЕМЕН ЗА ЛОШО ВРЕМЕ

СОВЛАДАЈ ТЕ ГИ ПЛАНИНИТЕ И СНЕГОТ

Опционалниот погон на сите тркала 4MOTION се грижи за добрата тракција како и за оптималното маневрирање и управување при отежнати услови при возењето на планина и по снег. По желба, погонот на сите тркала 4MOTION, а исто така е достапен и со поврзување на моторна техника на менувачот со двојна спојка DSG и една механичка блокада на  диференцијалот за задната оска - едноставен концепт на погон во оваа класа на возилото.

ФЛЕКСИБИЛНО СЕКОЈДНЕВИЕ. ЕЛЕКРТИЧНО РЕГУЛИРАНИ СЕДИШТА, ПОВЕЌЕ ФУНКЦИОНАЛЕН КОЖЕН ВОЛАН И МНОГУ ПРАКТИЧНИ ДОДАТОЦИ ЗА СЕКОЕ ПАТУВАЊЕ СОMULTIVAN ЗА ИСКЛУЧИТЕЛНО ЗАДОВОЛСТВО

Повеќе функционалниот кожен управувач
Електрични седишта во 12 насоки
Фарови
Media-Control
Елекрични надворешни ретровизори кои се склопуваат
СÉ НА ДОФАТ

ЕДНОСТАВНО УПРАВУВЈАТЕ СО MULTIVAN И СО ТЕХНИКАТА

Повеќе функционалниот кожен управувач посебно добро лежи во рака и воодушевува со својата едноставност при ракувањето. На пример преку копчињата можете да го управувате радио системот и системот за навигација, Вашиот мобилен телефон или уредот за регулирање на брзината. Притоа се прилагодува на висината и длабочината и на возачот му овозможува удобно седење при долги патувања.

Сериска опрема за Multivan Highline. Посебна опрема за дополнителна цена за Multivan Trendline и Comfortline.

ИНДИВИДУАЛНО РЕГУЛИРАЊЕ

НАПРАВЕТЕ ДА ВИ БИДЕ УДОБНО СПОРЕД ВАШИТЕ ЖЕЛБИ

Достапно е опцијално електрично регулирање на седиштата во 12 насоки1  . Потпирачот за рбетниот столб, потпирачот за грбот при навалување, висината на седиштето како и наваленоста и поставувањето по должина на површината за седење идеално се адаптираат. Електричното регулирање на седиштата во 12 насоки содржат греење на седишта, а за седиштето на возачот нудат можност за меморирање на три различни поставувања на седиштето.

1 Само заедно со кожа"Nappa". Средиштето на седиштето и страничните внатрешни перничиња се во кожа "Nappa".Средиштето на седиштето и страничните внатрешни перничиња се во кожа "Alcantara".
Посебна опрема за дополнителна цена  за Multivan Comfortline и Highline.
Не е достапно за Multivan Trendline

ЈАЧИНА НА ОСВЕТЛУВАЊЕ

УЖИВАЈТЕ ВО ОПТИМАЛНИОТ ПОГЛЕД

За добар поглед се погрижија штедливите ЛЕД фарови и уредот за чистење на фаровите. Еден затемнет внатрешен ретровизор дополнително заштитува од непријатното осветлување кое доаѓа од сообраќајот одзади.

БЕЗЖИЧНОСТ

УДОБНО КОРИСТЕТЕ ГО ВАШИОТ NFOTAINMENT СИСТЕМ

Со опционалниот Volkswagen Media Control1 направете го вашиот паметен телефон или таблет далечински управувач2 за системот за навигација и управувајте во просторијата за патници удобно преку WLAN функцијата за поврзување на аудио системот или преснимете на пример една навигациска тура од Вашиот таблет наTouchscreen дисплејот во боја.

1 Достапно само заедно со системот за навигација "Discover Media" и "Discover Media Plus"

2 За време на возењето на возачот законски нему е дозволено да ги користи функциите на Volkswagen Media Control
Посебна опрема на Multivan Trendline,  Comfortline и Highline

ПОДВИЖНИ И ЗАТОПЛЕНИ

ДОЖИВЕЈТЕ ПОВЕЌЕ КОМФОРТ.

Ретровизорите сериски и електрично се регулираат и имаат греење. По желба, тие електрично се усогласуваат. Кај секој модел куќиштето на ретровизорот или е лакирано или не е.

Посебна опрема за Multivan Trendline, Comfortline и Highline. 

ИНФОМАТЕРИЈАЛ И ДРУГИ ПОСТАПКИ