Новиот Crafter. Искусете го новиот Crafter.

Интернационално комбе на годината. Новиот Crafter го создадовме во тесна соработка со неговите целни групи. Сега од жири на експерти од 24 земји е избран за меѓународно комбе на 2017 година поради неговиот иновативен дизајн, неговата првокласна погодност за возење во урбани средини со над 15 системи за помош на возачот и неговото огромно мноштво на погони.

Нов Crafter. Нова големина. Желбите и побарувањата на нашите клиенти непосредно влијаеја врз создавањето на новиот Crafter. Резултат: возило, кои е практично економично и иновативно како никогаш досега.

Искусете го новиот Crafter.

Одново создаден врз база на желбите на клиентите.

100 % нов. 100 % ориентиран кон клиентите. Комерцијално возило, кои е целно одредено за потребите на неговите корисници - и освен тоа најдобро во неговата класа на многубројни полиња.

Возбудлив како никогаш досега.

Истражете го новиот Crafterдо најмали детали.

Возбудлив како никогаш досега.

Истражете го новиот Crafterдо најмали детали.

Врвни перформанси

Технологија
Работно место за возачот
Системи за помош на возачот
Фургон
Камион со приколка/шасија

Единствен од неговата класа со автоматски менувач со 8 степени за три различни видови на погон.

Брзо менување на степени: како единствен од неговата класа, новиот Crafter нуди автоматски менувач со 8 степени којшто може да се комбинира со сите видови на погон. Ова овозможува комфорен начин на возење којшто заштедува гориво при градски Stop-and-go сообраќај.

Најдоброто работно место за возачот.

Комфорот секогаш започнува онаму, каде што завршува очигледноста. Неговото "ergoComfort" седиште кое се спушта¹, добро осмислени можности за сместување и многубројни дополнителни додатоци во кабината на возачот новиот Crafter го претвораат во удобно работно место за фреквентните возачи.

Најдобра погодност за возење во урбана средина

Со неговите иновативни системи за помош на возачот и безбедносни системи Crafter се снаоѓа претпазливо и доверливо скоро во секоја ситуација. И со тоа поставува нови стандарди во врска со комфорот.

Новиот Crafter фургон.

Новиот Crafter фургон со најдобар капацитет за товарење и безбедност на товарот во неговата класа. Новите великодушни димензии се идеални за конвенционалните стратегии на товарење како европските палети. За поголема флексибилност во просторот за товарење се грижат опционалниот универзален под и фабричката подготовка за конструкција на прегради.

Камион со приколка/шасија

Новиот Crafter камион со приколка импресионира со puncto површината за товарење, опремата и капацитетот на седишта. Големиот број на варијанти со единечна и двојна кабина како и трите должини на возилото овозможуваат оптимално прилагодување на различните профили на побарувања. Crafter шасија поради неговата намалена сопствена тежина е добра основа за тешки доградби.

Варијанти на модел

Crafter фургон со висок покрив
Crafter камион со приколка
Crafter шасија

Crafter фургон со висок покрив

Најдобар во поглед на издржливост и безбедност на товарот: благодарение на неговата висина од 2.590 mm Crafter фургонот со висок покрив е совршен за транспорт на големи предмети.

Crafter камион со приколка

Флексибилен како никогаш досега: во новиот Crafter со двојна кабина можат да се сместат и до седум лица - од кои четири на задната клупа за седење. Доколку се подигне задната клупа, се отвора дополнителен простор за сместување на алат, материјали и слично.

Crafter шасија

Оптимално подготвен: поради неговата намалена сопствена тежина, новиот Crafter шасија ја има совршената основа за тешки доградби.

ИНФОМАТЕРИЈАЛ & ДРУГИ ЧЕКОРИ