Volkswagen Комерцијални возила постигнаа рекордни бројки во 2017 година

02.04.2018

Volkswagen Комерцијални возила постигнаа рекордни бројки во 2017 година

Volkswagen Комерцијални возила остварија рекордни приходи од продажба во финансиската година 2017 година. Марката е во континуиран успех во тековната година. Покрај тоа, Volkswagen комерцијалните возила енергично ја следат својата стратешка улога во идните области на електрична мобилност, дигитализација и мобилни онлајн услуги, развивање на нови купувачи и отворање на нови пазари.

Минатата година VWCV достави околу 498.000 испораки на комбиња и пик-ап возила на потрошувачите ширум светот. Приходите од продажба се зголемија на околу 11,9 милијарди евра.

Д-р Екхард Шолц, Претседател на Одборот за управување со Volkswagen Комерцијални возила: "Ова е најголем профит во историјата на нашата компанија. Овој врвен резултат се должи на нашето целосно портфолио на производи и на нашето систематско спроведување на конкурентните структури на трошоци". Рекордните испораки не само што продолжија беспрекорно од успешната година 2016 година, туку исто така го посочуваат патот за стратешко преориентирање на брендот, објаснува Шолц.

Шефот на брендот нагласува дека максималниот фокус на клиентите е клучот за успехот. "Ние им нудиме на нашите клиенти вистинска дополнителна вредност за нивната работа, нивниот бизнис модел и нивниот секојдневен работен век. Нивната агенда е и нашата агенда". Како примери, Шолц го наведува развојот на новите модели заедно со клиентите и клиентскиот советодавен одбор кој го поставува трендот во индустријата.

Во моментов, во фаза на тестирање е e-Crafter, кој сега е подготвен да влезе во производство, до своите последни тестирања во реално време, пред продажбата да започне во септември 2018 година.