Volkswagen Kомерцијални Возила ќе го претстават новото кампер комбе на Caravan Salon 2018

18.07.2018

• Нов Crafter-класа кампер со висок покрив, простор за спиење во задниот дел и бања

• Целосен производствен модел базиран на California XXL концепт возилото

Volkswagen Комерцијалните возила го развија концептот California XXL во кампер-возило подготвено за производство. Компанијата го претстави новиот кампер на Crafter за прв пат на Caravan Salon во Дизелдорф.

Производната верзија на новиот кампер го следи јасниот, свеж дизајн на California XXL концепт возилото. Дизајнот, исто така, создава врска со познатите камиони од Калифорнија, а исто така ќе биде достапен и со однотонска и двотонска боја.

Внатрешноста се карактеризира со детали кои вклучуваат светли бои и практични решенија. Бањата, вклучително туш и WC, кујнски единици и простор за спиење, интегрирани во задниот дел, се систематски размислувани и прилагодени за живот во движење.

Volkswagen California беше лансиран во 1988 година врз основа на тогашната трета генерација на "Були". Сега Volkswagen Комерцијалните возила ја произведуваат California врз основа на шестата генерација и неодамна ја прослави и 30-годишнината од почетокот на производството и пресвртницата на 100.000-тата California. Тоа го прави California најуспешен кампер ван во историјата.

Volkswagen Комерцијални возила сега ги искористи своите вредности за да развие и ново возило за производство базирано на големиот брат на "Були".

Понатамошни детали за новиот кампер комби на California Комерцијалните возила ќе следат во периодот пред Caravan Salon во Дизелдорф.