Ваш пристап по мерка до внатрешниот простор. Задната врата припаѓа во сериската опрема за сите Transporter со покрив со нормална висина и покрив со средна висина. Со нејзината голема висина на отворање овозможува комфорно товарање и растоварање и при дождливо време служи како засолниште. Сериски задната врата кај комбето е застаклена.

 

Опционално Transporter со покрив со нормална висина и со покрив со средна висина може да е опремен и со застаклени задни крилни врати. Кај верзиите со висок покрив сериски се добиваат високи задни крилни врати - тие се застаклени и по желба се добиваат со агол на отворање од 250° и страничен граничник.

Затвори