Системи за помош на возачот 6.1

Високо ниво на комфор. Дури и за време на возењето.

Оној којшто е секогаш на пат, мора да се справува со многубројни временски и сообраќајни ситуации. Доброто е што во California 6.1 не сте оставени сами во тоа.

Странична заштита1

Ги набљудува страните на возилото и на дисплејот на Infotainment системот ги прикажува критичните приближувања кон столпчиња или ѕидови. Филмот за системот за помош со примери го прикажува моделот Crafter.

Систем за помош при страничен ветер1

Го стабилизира возилото при силен страничен ветер преку автоматска интервенција во сопирањето. Филмот за системот за помош со примери го прикажува моделот Crafter.

Систем за помош при одржување на коловозната лента "Lane Assist"1 2

Преку повеќефункциска камера ја регистрира сопствената коловозна лента и со интервенции врз сопирањето го одржува возилото во лентата. Филмот за системот за помош со примери го прикажува моделот Crafter.

Систем за помош при излегување од паркинг место1

Помага при излегување од паркинг место со возење наназад. Доколку при критично приближување на возило, возачот не реагира на предупредувачкиот звук, следува интервенција врз сопирањето. Филмот за системот за помош со примери го прикажува моделот Crafter.

Систем за помош во управување при паркирање "Park Assist"1

Помага при паркирањето во попречни и надолжни места за паркирање, така што самостојно се извршуваат оптималните движења на воланот, додека возачот мора да ги притисне само педалот за гас, сопирачка и куплунг. Филмот за системот за помош со примери го прикажува моделот Crafter.

Автоматско регулирање на растојанието ACC со вклучен систем за набљудување на околината "Front Assist" со City-функција за вонредно сопирање1

Автоматски ја приспособува брзината на возилото пред Вас и притоа го одржува зададеното растојание од возачот. Филмот за системот за помош со примери го прикажува моделот Crafter.

Систем за помош при маневрирање со приколка "Trailer Assist"1

Го поедноставува управувањето на композицијата со приколка при маневрирање во попречни места за паркирање како и при прецизно возење наназад за управување на рампи за товарање и други цели. Филмот за системот за помош со примери го прикажува моделот Crafter.

Индикатор за контрола на притисок во гуми (горна илустрација)1

Го информира возачот пред и за време на возењето за моменталниот притисок во гумите и предупредува при губење на притисокот. Во секое тркало има сензори кои преку далечински управувач даваат податоци за притисокот и температурата.

Систем за препознавање сообраќајни знаци (горна илустрација)1

Ги регистрира со посебна камера ограничувањата на брзината, забраните за претекнување, како и периодичните ограничувања и ограничувањата што зависат од временските услови и го информира возачот во повеќефункцискиот индикатор.

Систем за помош при возење по надолнини (горна илустрација)1 3

Со регулирање на бројот на вртежи на моторот и ако е потребно со интервенции врз сопирањето се грижи за контролирано и комфорно возење по надолнини.

Im Rahmen der Grenzen des Systems.

Der Fahrer muss jederzeit bereit sein, das Assistenzsystem zu übersteuern, und wird nicht von seiner Verantwortung entbunden, das Fahrzeug umsichtig zu fahren.

Nur in Verbindung mit Allradantrieb 4MOTION erhältlich.

Возилото до сега во Австрија сè уште не е понудено на продажба. Нема приложени усогласен протоколи за проверка односно официјални вредности на потрошувачка. Во оваа страна на моделот се опишани опремите. Не се одговара на тоа, дали кај конкретната опрема се работи за сериска или за опција со дополнителен надомест. За подетални информации за точниот обем на опремата на возилото (сериска опрема/дополнителна опрема) односно за задолжителните комбинации, Ве молиме обратете се кај дилерот на Volkswagen Комерцијални возила во кога имате доверба или искористете го нашиот конфигуратор за Volkswagen Комерцијални возила. Возилата прикажани во приказот, можат во поединечни детали да отстапуваат од моменталната австриска програма на испорака. На илустрацијата се прикажани дел од посебните опреми за дополнителна цена. Сите бруто цени се необврзувачки, неконкурентни препорачани цени вкл. 20 % ДДВ, NoVA земајќи го во предвид NoVA попустот и додатокот согласно § 6 NoVAG и трошоците за транспорт. Поради подобра читливост на текстовите го избираме или машкиот или женскиот род кај зборови што се однесуваат на лица. Тоа во никој случај не имплицира на запоставување на другиот пол. Ви благодариме на разбирањето.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team