Безбедносни системи

Не ризикувајте

Crafter камионетот располага со обемна безбедносна опрема.

Сопирачка за повеќекратен судир1

Воведува сопирање по судир. На тој начин во идеален случај се спречува последователен судир. По кратко задоцнување возилото постепено се сопира на 10 km/h, при што возачот во секое време може повторно да ја преземе контролата.

Електронска програма за стабилизирање1

Спречува преслабо и пресилно управување, со тоа што целно сопира поединечни тркала.

Систем за контрола на пролизгување (ASR)1

Го спречува извртувањето на тркалата.

Антиблокирачки систем (ABS)1

Спречува да не се блокираат тркалата. Така се добива способноста за управување.

Електронска блокада на диференцијал (EDS)

Ја дели погонската сила на тркалата без пролизгување.

Предупредување за врзување појаси

Му сигнализира на возачот дека појасот не е врзан, со тоа што по стартување на моторот оптички, а по почетокот на возењето акустично бара да го врзете појасот.

Воздушно перниче за возачот

Нуди сериски најдобра заштита при фронтален судир. По желба се добива и странично воздушно перниче за главата.

1 во рамките на границите на системот

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени

Crafter Патар

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team