Товарен простор

Подготвен за товарање

Сакате да го користите товарниот простор како мобилна работилница? Crafter Товарно е како создаден за тоа. Тој сепак е единственото возило во неговата класа кај коешто на каросеријата сериски има подготовки за надградба со ормари. Освен тоа, по желба може да се одлучите и за други паметни решенија за товарање.

  • Дрвен под1
  • Универзален под1
  • Преграден ѕид без прозорец
  • Преграден ѕид со прозорец и заштитна решетка
  • Странична облога со средна висина од пластични шупливи плочи
  • Странична облога со висина до покривот од шперплоча
  • LED-осветлување на товарниот простор
  • Задни крилни врати

Дрвен под (горна илустрација)1

Вашиот товар оптимално стои на под од 10 mm од буково дрво1. Освен тоа, тој е особено стабилен и долготраен.

Универзален под1

Универзалниот под1 од дрво е најпогоден доколку дополнително сакате да ставите полици и системи на ормари од различни производители. Специјални адаптери овозможуваат едноставно фиксирање на ормарите во отворите. Освен тоа, шините за прицврстување се достапни по избор во надолжна или попречна насока.

Преграден ѕид без прозорец

Преградниот ѕид според DIN 75410-3 е целосно затворен. За високиот покрив, по желба достапна е кровна преграда над кабината на возачот. Таа е дел од сериската опрема кај супервисокиот покрив.

Преграден ѕид со прозорец и заштитна решетка

Преградниот ѕид со заштитна решетка и стакло го има во две варијанти: како затворен стаклен преграден ѕид или флексибилен лизгачки прозорец. Во двата случаи, стаклото е накосено. Со тоа, не се создаваат рефлексии во видното поле на возачот. Решетката ги штити стаклото, возачот и совозачот од на пр. ненадејно сопирање.

Странична облога со средна висина од пластични шупливи плочи

Облогата на товарниот простор со пластични шупливи плочи е особено робустна. Тие се монтираат од подот до парапетот и се многу лесни за чистење.

Странична облога со висина до покривот од шперплоча

Заради заштита на страничните ѕидови, шперплочите со висина до покривот се дебели 5 mm, отпорни на удари и издржливи.

LED-осветлување на товарниот простор

Четири LED-светла го осветлуваат товарниот простор светло и рамномерно.

Задни крилни врати

Двете задни врати со висина до покривот нудат агол на отворање до 180°. По желба, тој може да се зголеми на дури 270°.

1 Може да доведе до подолго време потребно за испорака

Auf dieser Modellseite werden Ausstattungen beschrieben. Es wird meist nicht darauf eingegangen, ob es sich bei der jeweiligen Ausstattung um die Serie oder eine kostenpflichtige Option handelt. Für nähere Informationen über die genauen Ausstattungsumfänge des Fahrzeuges (Serienausstattung/Mehrausstattung) bzw. über Kombinationszwänge, wenden Sie sich bitte an den Volkswagen Nutzfahrzeuge Händler Ihres Vertrauens oder nutzen Sie unseren Volkswagen Nutzfahrzeuge Konfigurator. Die in dieser Darstellung gezeigten Fahrzeuge können in einzelnen Details vom aktuellen österreichischen Lieferprogramm abweichen. Abgebildet sind teilweise Sonderausstattungen gegen Mehrpreis. Alle Bruttopreise sind unverbindliche, nicht kartellierte Richtpreise inkl. 20 % MwSt, NoVA unter Berücksichtigung des NoVA Ab- und Zuschlags lt. § 6 NoVAG und Frachtkosten. Im Sinne einer besseren Lesbarkeit der Texte wurde von uns entweder die männliche oder weibliche Form von personenbezogenen Wörtern gewählt. Dies impliziert keinesfalls eine Benachteiligung des jeweils anderen Geschlechts. Wir danken für Ihr Verständnis.

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени

Crafter Товарно