Системи за греење

Повеќе одмор во топло

Доколку не кампувате само кога времето е убаво, туку со задоволство патувате и во студени денови. Одлично, тогаш совршено си одговарате со Grand California. Останува само прашањето: Како сакате да се стоплите? Затоа што секој извор на топлина не е ист. Од многуте опции изберете ја онаа, која совршено одговара на Вашите планови за одмор.

Централна контролна единица

На централната контролна единица со подлога на допир за управување со греењето, снабдување со вода и соларен уред на едно место може комфорно да се исчита и постави сè она, што модерното кампување го прави извонредно.

Опционална контролна единица за греење во мирување

До контролниот елемент лесно може да се пристапи во кровната галерија. Екранот на допир до поедноставува регулирањето и програмирањето на греењето во мирување.

Греење на вода и воздух со плински погон

Греење на вода и воздух со плински погон (две плински боци од 11 kg). Пет отвори за воздух рамномерно го распределуваат топлиот воздух од уредот со моќност од 6 kW во внатрешниот простор. Покрај тоа се зачувуваат 10 l топла вода за кујната и бањата.

Опционално греење на вода и воздух со плински електричен погон

Дополнително на функциите на греењето на вода и воздух со плински погон, греењето во возилото може да се погонува и електрично. За тоа е потребен надворешен извор на струја.

Опционално греење на вода и воздух со дизел електричен погон

Покрај функциите на греењето на вода и воздух со плински електричен погон се нуди и дизел електричен погон. На тој начин се постигнува особено долго независно снабдување со топлина и се намалува тежината со отстранувањето на двете големи плински боци. За готвење има плинска боца од 5 kg.

Опционално дополнително греење на вода со програмабилно греење во мирување

Тоа помага во греењето и преку функцијата за програмирање овозможува до 60-минутно предгреење на возилото, на пр. за брзо одмаглување на стаклата на возилото.

Опционално греење во мирување на воздух со дополнителен грејач

Греењето во мирување на воздух погонувано од гориво го брзо загрева внатрешниот простор преку отворите за воздух. Опционално се добива и далечински управувач.

Опционално греење во мирување на воздух со дополнително греење на вода, кое по желба може да се програмира

Греењето во мирување на воздух погонувано од гориво брзо го загрева внатрешниот простор преку отворите за воздух. Кога моторот работи, греењето на вода дополнително помага на греењето во возилото. Може да се програмира предгреење на возилото или да се стартува со опционалниот далечински управувач.

Возилото до сега во Австрија сè уште не е понудено на продажба. Нема приложени усогласен протоколи за проверка односно официјални вредности на потрошувачка. Во оваа страна на моделот се опишани опремите. Не се одговара на тоа, дали кај конкретната опрема се работи за сериска или за опција со дополнителен надомест. За подетални информации за точниот обем на опремата на возилото (сериска опрема/дополнителна опрема) односно за задолжителните комбинации, Ве молиме обратете се кај дилерот на Volkswagen Комерцијални возила во кога имате доверба или искористете го нашиот конфигуратор за Volkswagen Комерцијални возила. Возилата прикажани во приказот, можат во поединечни детали да отстапуваат од моменталната австриска програма на испорака. На илустрацијата се прикажани дел од посебните опреми за дополнителна цена. Сите бруто цени се необврзувачки, неконкурентни препорачани цени вкл. 20 % ДДВ, NoVA земајќи го во предвид NoVA попустот и додатокот согласно § 6 NoVAG и трошоците за транспорт. Поради подобра читливост на текстовите го избираме или машкиот или женскиот род кај зборови што се однесуваат на лица. Тоа во никој случај не имплицира на запоставување на другиот пол. Ви благодариме на разбирањето.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team