Системи за помош при паркирање

Кога одморот започнува веќе при паркирање

Во Grand California голем број на иновативни системи Ви помагаат при безбедно влегување или излегување од паркинг место или при маневрирање.

Систем за помош во управување при паркирање "ParkAssist"1

Предупредува акустично, доколку при излегување од паркинг место наназад се препознае критично приближување до друго возило. Доколку возачот не реагира, системот може да ги намали можните последици од незгода со интервенција во сопирањето или во оптимален случај да ги спречи.

"Blind Spot" сензор со систем за помош при излегување од паркинг место1

Предупредува акустично доколку при излегување од паркинг место наназад се препознае критично приближување до друго возило. Доколку возачот не реагира, системот може да ги намали можните последици од незгода со интервенција во сопирањето или во оптимален случај да ги спречи.

"Blind Spot" сензор со систем за помош при излегување од паркинг место1

Предупредува акустично доколку при излегување од паркинг место наназад се препознае критично приближување до друго возило. Доколку возачот не реагира, системот може да ги намали можните последици од незгода со интервенција во сопирањето или во оптимален случај да ги спречи.

Камера за помош при возење наназад "Rear View" (без илустрација)1

Го олеснува паркирањето, со тоа што прикажува ограничена слика на областа зад возилото на дисплејот на радио или навигацискиот систем3. За процесот на паркирање помагаат дополнителни помошни линии.

Странична заштита базирана врз сензори (без илустрација)1

Ги надгледува страните на возилото и оптички и акустично предупредува при критични приближувања до столбови, ѕидови и пешаци.

1 Во рамките на границите на системот

Возилото до сега во Австрија сè уште не е понудено на продажба. Нема приложени усогласен протоколи за проверка односно официјални вредности на потрошувачка. Во оваа страна на моделот се опишани опремите. Не се одговара на тоа, дали кај конкретната опрема се работи за сериска или за опција со дополнителен надомест. За подетални информации за точниот обем на опремата на возилото (сериска опрема/дополнителна опрема) односно за задолжителните комбинации, Ве молиме обратете се кај дилерот на Volkswagen Комерцијални возила во кога имате доверба или искористете го нашиот конфигуратор за Volkswagen Комерцијални возила. Возилата прикажани во приказот, можат во поединечни детали да отстапуваат од моменталната австриска програма на испорака. На илустрацијата се прикажани дел од посебните опреми за дополнителна цена. Сите бруто цени се необврзувачки, неконкурентни препорачани цени вкл. 20 % ДДВ, NoVA земајќи го во предвид NoVA попустот и додатокот согласно § 6 NoVAG и трошоците за транспорт. Поради подобра читливост на текстовите го избираме или машкиот или женскиот род кај зборови што се однесуваат на лица. Тоа во никој случај не имплицира на запоставување на другиот пол. Ви благодариме на разбирањето.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team