Модерна помош на возачот­системи

Размислете и преземете мерки на претпазливост

Така што секое патување завршува опуштено како што започна, новиот Caddy има бројни системи за помош на возачот кои можат да преземат превентивни активности во критични ситуации.

Предупредување за заден сообраќај1

Ви помага при излегување од паркинг места. Ако возачот не реагира на тонот на предупредување кога возилото се приближува, системот веднаш се вклучува и го собира возилото. Видеото за системот за помош го покажува моделот Crafter како за пример.

Систем за одржување на лента2

Може да ја следисопствената лента со мултифункционална камера и да ја коригира доколку се преминува крајот на лентата. Видеото за системот за помош го покажува моделот Crafter како за пример.

Асистент за приколка (o. Abb.)

Може да ја поедностави контролата на приколката при маневрирање во перпендикуларни места за паркирање и при прецизно свртување во бензински пумпи и други дестинации

 

Помош за патување со Помош за итни случаи(o. Abb.)

Особено корисен на автопати, системот може да ве задржи во лента и во брзина и да го земе предвид одреденото растојание од сообраќајот пред вас. Во комбинација со менувачот со двојна спојка DSG, можете да возите опуштено низ сообраќајниот метеж и сообраќај со често запирање.

Im Rahmen der Grenzen des Systems.

Im Rahmen der Grenzen des Systems. Der Fahrer muss jederzeit bereit sein, das Assistenzsystem zu übersteuern und wird nicht von seiner Verantwortung entbunden, das Fahrzeug umsichtig zu fahren.

Затвори
Мени
Затвори мени
Start Video

Новото Caddy

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team