Безбедносни системи

Сериски безбедни

Crafter шасија располага со обемна безбедносна опрема.

Сопирачка за спречување повеќекратни судири1

По судир, иницира процес на сопирање. На тој начин, во идеален случај се избегнуваат последователни судири. По кратко сопирање, возилото во чекори се сопира до 10 km/h, при што возачот може во секое време повторно да ја преземе контролата.

Електронска програма за стабилизирање1

Спречува недоволно или преголемо управување со тоа што намерно сопира поединечни тркала.

Систем за контрола на тракцијата (ASR)1

Го спречува вртењето на тркалата во место.

Антиблокирачки систем (ABS)1

Спречува блокирање на тркалата. На тој начин се задржува способноста за управување.

Електронска блокада на диференцијалот (EDS)

Ја распределува погонската сила на тркалата без пролизгување.

Предупредување за врзување појаси

На возачот му сигнализира дека појасот не е врзан со тоа што по стартувањето на моторот визуелно, а по почетокот на возењето и звучно се бара истиот да се врзе.

Воздушно перниче за возачот

Сериски нуди најдобра заштита при судир со предниот дел. По желба, достапно е и странично воздушно перниче за глава.

1 Во рамки на границите на системот

Затвори
Мени
Затвори мени

Crafter Шасија

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team