Видови погон

Погон со апсолутна моќ

Преден погон ако се бара поголем товарен капацитет, заден погон за транспорт на потешки стоки или погон на сите тркала за подобро возење на непрооден терен, Crafter Ви нуди соодветен погон за скоро секој предизвик.

Преден погон

Ги обединува големата носивост, големото оптоварување со приколка од најмногу 3,0 t и попречно вградениот преден мотор.

Заден погон

Онаму каде што другите доаѓаат до своите граници, Crafter оди уште подалеку: варијантата со заден погон совладува големи оптоварувања со приколка и одушевува со добра тракција и при целосна натовареност.

Погон на сите тркала 4MOTION

Калливи градилишта, неасфалтирани шумски патеки или екстремни нагорнини - во варијантата со погон на сите тркала 4MOTION, Crafter одушевува на скоро секаков терен со сигурната тракција и одличната стабилност на насоката.

Затвори
Мени
Затвори мени

Crafter Шасија

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team