Опционален соларен, како и сателитски уред

Енергијата и забавата се обезбедени

Со опционалниот соларен уред, одморот подалеку од сè причинува уште поголемо задоволство. Затоа што благодарение на самостојното снабдување со енергија, на пр. за телевизор, нема досада. 

Опционален соларен уред на покривот на возилото (без илустрација)

Grand California 600 има уред од 104-W напред на покривот, кај Grand California 680 монтиран е уред од 174-W средишно на покривот. Двата уреди ги напојуваат двете батерии и зависно од сончевото зрачење помагаат подолго самостојно да функционираат.

Опционален сателитски уред од Kathrein за ТВ прием (без илустрација)

Сателитската антена автоматски се насочува и автоматски се вовлекува и извлекува. Уредот е дозволен до 130 km/h1.

1 Висината на возилото при затворен сателитски уред кај Grand California 600 се зголемува на 3,09 m а кај Grand California 680 на 2,97 m.

Возилото до сега во Австрија сè уште не е понудено на продажба. Нема приложени усогласен протоколи за проверка односно официјални вредности на потрошувачка. Во оваа страна на моделот се опишани опремите. Не се одговара на тоа, дали кај конкретната опрема се работи за сериска или за опција со дополнителен надомест. За подетални информации за точниот обем на опремата на возилото (сериска опрема/дополнителна опрема) односно за задолжителните комбинации, Ве молиме обратете се кај дилерот на Volkswagen Комерцијални возила во кога имате доверба или искористете го нашиот конфигуратор за Volkswagen Комерцијални возила. Возилата прикажани во приказот, можат во поединечни детали да отстапуваат од моменталната австриска програма на испорака. На илустрацијата се прикажани дел од посебните опреми за дополнителна цена. Сите бруто цени се необврзувачки, неконкурентни препорачани цени вкл. 20 % ДДВ, NoVA земајќи го во предвид NoVA попустот и додатокот согласно § 6 NoVAG и трошоците за транспорт. Поради подобра читливост на текстовите го избираме или машкиот или женскиот род кај зборови што се однесуваат на лица. Тоа во никој случај не имплицира на запоставување на другиот пол. Ви благодариме на разбирањето.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team