Системи за помош на возачот

Осмислено и претпазливо

На непрегледни градилишта и тесни земјени патишта, во тесни градски улици или при веење на ветер на автопат: во фургонот Crafter Ви помагаат голем број на иновативни системи за помош и безбедносни системи, доколку настанат тешки ситуации. До целта ќе стигнете добро и пред сè релаксирано.

Автоматско регулирање на растојанието ACC1 и систем за надзор на околината "Front Assist"1 2

Автоматски ја приспособува брзината на возилото пред Вас и притоа го одржува растојанието зададено од возачот. Веќе содржаниот "Front Assist" со City функција за вонредно сопирање помага во критични ситуации да се скрати патеката на сопирање.

Систем за помош при одржување на коловозната лента "Lane Assist"1

Управува спротивно при ненамерно напуштање на коловозната лента и истовремено го предупредува возачот со предупредувачки тон, како и со напомена во повеќефункцискиот приказ.

Систем за помош при страничен ветер1

Како делумна функција на електронската програма за стабилизирање помага при силен бурен страничен ветер со автоматски интервенции во сопирање на тркалата.

Регулирање на долгото светло "Light Assist"

Автоматски се затемнува при возила кои доаѓаат од спротивната страна или возила кои возат пред Вас, пред тие да бидат заслепени. Од 60 km/h и при целосна темнина долгото светло самостојно се вклучува при претходно активиран систем.

Пакет за светло и видливост (без илустрација)

За подобра видливост пакетот се состои од уред за вклучување на светлото за возење, кој автоматски го вклучува светлото за возење; уред за регулирање на долгото светло, кој автоматски затемнува; и сензор за дожд, кој ги активира бришачите за стаклата. Помошното светло за возење со "Coming Home/Leaving Home" функција преку силното осветлување на околината на возилото се грижи за дополнителна безбедност и комфор.

Уред за регулирање на брзината (без илустрација)

Зависно од нагорнината и надолнината, од брзина од 30 km/h нагоре ја одржува саканата брзина.

Контрола на притисок во гуми (без илустрација)1

Го прикажува актуелниот притисок во секоја гума и предупредува при отстапувања од номиналната вредност.

Препознавање на умор (без илустрација)1

Преку оптички и акустични сигнали препорачува пауза, штом се препознае однесување на возачот кое упатува на умор.

Систем за помош при возење на надолнини (без илустрација)3 4

Со регулирање на бројот на вртежи на моторот и ако е потребно со интервенции врз сопирањето се грижи за контролирано и безбедно возење по надолнини.

Систем за помош при поаѓање на нагорнини (без илустрација)

Системот за помош при поаѓање на нагорнини помага при поаѓање на нагорнини со активно задржување на возилото.

Фарови за магла со вградена функција на светло за кривини (без илустрација)

При лоши временски услови се грижат за оптимална видливост. При свртување фарот кој се наоѓа на внатрешноста на кривината го осветлува работ на улицата.

1 Во рамките на границите на системот
2 До 30 km/h
3 Се добива само заедно со навигацискиот систем "Discover Media"
4 Само заедно со погон на сите тркала 4MOTION

Возилото до сега во Австрија сè уште не е понудено на продажба. Нема приложени усогласен протоколи за проверка односно официјални вредности на потрошувачка. Во оваа страна на моделот се опишани опремите. Не се одговара на тоа, дали кај конкретната опрема се работи за сериска или за опција со дополнителен надомест. За подетални информации за точниот обем на опремата на возилото (сериска опрема/дополнителна опрема) односно за задолжителните комбинации, Ве молиме обратете се кај дилерот на Volkswagen Комерцијални возила во кога имате доверба или искористете го нашиот конфигуратор за Volkswagen Комерцијални возила. Возилата прикажани во приказот, можат во поединечни детали да отстапуваат од моменталната австриска програма на испорака. На илустрацијата се прикажани дел од посебните опреми за дополнителна цена. Сите бруто цени се необврзувачки, неконкурентни препорачани цени вкл. 20 % ДДВ, NoVA земајќи го во предвид NoVA попустот и додатокот согласно § 6 NoVAG и трошоците за транспорт. Поради подобра читливост на текстовите го избираме или машкиот или женскиот род кај зборови што се однесуваат на лица. Тоа во никој случај не имплицира на запоставување на другиот пол. Ви благодариме на разбирањето.

Затвори
Мени
Затвори мени
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team