Мени
Затвори мени

17.7.2019 Volkswagen Комерцијални Возила со 260 000 испораки во првата половина од годината

Volkswagen Комерцијални Возила испорачаа 259.400 модели на Transporter, Caddy, Amarok и Crafter на купувачи низ целиот свет од јануари до јуни. Ова е токму на истото високо ниво од претходната година (0,0 проценти). Со 182.800 испораки на купувачи во Западна Европа, минатата година испораките беа надминати во најважните региони за 1,4 проценти.

Европа

Волуменот на испорака во Западна Европа беше под големо влијание на клучните пазари:

Германија: 68.100 возила (-0.3 проценти)

Велика Британија: 26.100 возила (+6.3 проценти)

Шпанија: 10.200 возила (+20.7 проценти)

Франција: 10.100 возила (+1.5 проценти)

Италија: 7.200 возила (+9.6 проценти)

 

Во Источна Европа, 23.900 возила беа доставени до потрошувачите од почетокот на годината (+16.5%).

 

Северна и Јужна Америка

На клиентите во Јужна Америка брендот испорачал 4.500 возила (+23.7%) на клиенти во Мексико (северноамерикански пазар) и 19.100 возила (-15.5%).

 

Африка

Од јануари 11.700 возила им беа предадени на клиентите (+43.8%).

 

Азија-Пацифик и Блискиот Исток

Во Азиско-пацифичкиот регион 11.800 возила им беа предадени на купувачите

(-11,0 проценти); 5.500 возила (-49,3 проценти) во регионот на Блискиот Исток.

 

Бренд испораки според опсегот на моделот (јануари-јуни 2019):

T серија: 103.300 возила (-3.5 проценти)

Caddy: 82.500 возила (-2.3 проценти)

Амарок: 37.200 возила (-9,2 проценти)

Crafter: 36.100 возила (+ 34,9 проценти)

 

Јуни 2019 година

Во јуни, Volkswagen Kомерцијални Vозила испорачале 44.400 возила ширум светот (-10.0 проценти). Ова се должи на диспропорционално високите испораки во јуни 2018 година по крајот на привремената суспензија на испораките на Т6 возила со регистрација на патнички автомобили.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team