Caravelle

Caravalle

ПЕРФЕКТЕН SHUTTLE. ОД ПРЕД 30 ГОДИНИCARAVELLE ГИ ИСПОЛНУВА НАЈВИСОКИТЕ БАРАЊА ВО ПРОФЕСИОНАЛНИОТ ТРАНСПОРТ НА ЛИЦА И ВООДУШЕВУВА СО КОМФОРТАБИЛНИОТ ДИЗАЈН НА ВНАТРЕШНОСТА И МОДЕРНИТЕ INFOTAINMENT СИСТЕМИ ПОВРЗАНИ СО ЕДНО ПЕРФЕКНО OСМИСЛЕНО ФЛЕКСИБИЛНО РАБОТНО МЕСТО ЗА ВОЗАЧ. НИСКАТА ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ГО ПРАВИ CARAVELLE ИСТО ТАКА КОМЕРЦИЈАЛЕН ПЕРФЕКТЕН SHUTTLE.

ГАЛЕРИЈА

ДОЖИВЕЈТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА CARAVELLE ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ

ДОЖИВЕЈТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА CARAVELLE ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ

ИСПОЛНУВА ВИСОКИ БАРАЊА. CARAVELLE НУДИ МОДЕРНИ INFOTAINMENT СИСТЕМИ КАКО И ИНОВАТИВНИ МОБИЛНИ ОН ЛАЈН УСЛУГИ. ТАКА ЗА ВРЕМЕ НА ВАШИТЕ SHUTTLE АКТИВНОСТИ ОПТИМАЛНО СТЕ ИНФОРМИРАНИ И НАЈБРЗО СТИГНУВАТЕ ДО ЦЕЛТА.

Car-Net
Радио системот и системот за навигација
Греењето и клима уредот
Електронското јазично зајакнување
Комфорот на седиштата
Хром пакетот
МОБИЛНО ПОВРЗАНИ

ОСТАНЕТЕ НА ПАТ СЕКОГАШ АКТУЕЛНИ.

Caddy комбето може да биде опремен со многубројни мобилни онлајн услуги. Поврзете го комерцијалното возило со Вашиот паметен телефон како и со интернет и добиј те ги актуелните сообраќајни известувања и апликации.

МОЕДЕРЕН INFOTAINMENT

ДОЈДЕТЕ ДОБРО ИНФОРИРАНИ И РАЗГОВАРАЈТЕ ЗА ВАШАТА ЦЕЛ.

Infotainment системите на Caravelle Ве водат уште подобро низ денот и Ве воодушевуваат со лесниот начин на користење најдобра можност за мрежно поврзување и еден добар звук. 

ЧУСТВУВАЈТЕ СЕ ДОБРО НА СИТЕ МЕСТА

УЖИВАЈТЕ ВО ЕДНА ПРИЈАТНА РАБОТНА КЛИМА

Модерните клима уреди можат рачно да ја регулираат температурата во внатрешниот простор и се грижат во топлите денови да има свеж воздух. Вграденото греење во предните седишта во ладните денови прави добро да се чувствувате. Добриот поглед при секакво време е загарантиран благодарејќи на греењето во предните фарови.

ДОБРО ЗАБАВУВАЈТЕ СЕ

ОСТАНЕТЕ ВО РАЗГОВОР

Оптимално достапното електронско говорно зајакнување се грижи за тоа возачот да биде разбран и на задните седишта. Говорните сигнали се прифатени преку микрофонот за слободен говор, зајакнуваат и се пренесуваат преку задниот звучник.

Достапен е само заедно со радио системот  "Composition Media" или со системот за навигација "Discover Media" и "Discover Media Plus". Посебна опрема за дополнителна цена за Caravelle Trendline, Comfortline и Highline.

ИНДИВИДАЛНО РЕГУЛИРАЊЕ

УДОБНОСТ ЗА ВАС И ВАШИТЕ ПАТНИЦИ

Во Caravelle е нагласен комфорот на седиштата: дали преку потпирачите за рака на возачкото седиште кои се склопуваат, изборот помеѓу единечна или двојна клупа за совозачот, разновидни прегради или различни регулирања на седиштата. Многустраните функции се грижат за високиот комфор на седиштата. Соодветни конфигурации од 4 до 9 седишта се наоѓаат за многу различни Shuttle задачи.

ПОСЕБЕН АКЦЕНТ

РАДУВАЈТЕ СЕ НА СЈАЈНИОТ НАСТАП

Кој сака да ги однесе своите гости со едно посебно репрезентативно возило, со овој пакет вози гарантирано точно. Елегантните детали од хром ставаат акцент на долната заштитана решетка, на страните и на задниот крај. Хром пакетот е достапен за Caravelle со кратко меѓуосовинско растојание.

Сериска опрема за Caravelle Highline. Посебна опрема за дополнителна цена за Caravelle Comfortline. Не за Caravelle Trendline.

КОРИСНИ ПРИДРУЖНИЦИ НА ПАТ. ПРАКТИЧНИ СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ И СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ CARAVELLE ВЕ ПОДДРЖУВА ВО КРИТИЧНИТЕ СИТУАЦИИ КАКО ПРИ ПАРКИРАЊЕ И ПРОМЕНА НА КОЛОВОЗНАТА ЛЕНТА ТАКА И ВО МНОГУ ДРУГИ СИТУАЦИИ.

Сигурносни системи
Помош при паркирање
Системи за помош на возачот
Светлосни системи
Прилагодливо управување на возилото DCC
ВИСОКА ЗАШТИТА ПРИ СЕКОЕ ПАТУВАЊЕ

СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАС

Со сигурносните системи во Caravelle Вие сте за сè подготвени: системите интервенираат поддржувајќи Ве во случај на потреба, а во тој случај опасностите во патниот сообраќај ќе се намалат.

ПРЕТПАЗЛИВОСТ

ОЛЕСНЕТЕ СИ ГО ПАРКИРАЊЕТО.

Интелигентните систем за помош во Caravelle Ве предупредуваат за пречките при паркирање и Ви го олеснуваат маневрирањето.

ПРЕДВИДУВАЊЕ

НИВНА ПОДДРШКА ВО КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ

Интелигентните системи за помош при возење го прават возењето во Caravelle уште поудобно, бидејќи тие предупредуваат при промена на коловозна лента, замор и промена на притисокот во гумите.

СИГУРНОСНИ ПРЕДНОСТИ

ПОСТОЈАНО УЖИВАЈТЕ И ВО ОПТИМАЛНО НЕОСВЕТЛЕНИТЕ ДЕЛНИЦИ

Долгото светло кое автоматски се вклучува како екстра фар, при лошо време Ви го назначува скршнувањето од патот - за Вас сè е достапно.

ИНДИВИДУАЛЕН КОМФОР ВО ВОЗЕЊЕТО

ПРИЛАГОДЕТЕ ГО ПОДВОЗЈЕТО НА СЕКОЈА СИТУАЦИЈА

За подобрување на возните карактеристики, моторното возило дозволува оптимално регулирање на подвозјето DCC само со притискање на едно копче на нивото NORMAL, COMFORT И SPORT.

Само во комбинација со повеќе функционалните екрани "Plus".

МОЌЕН ВО ПРОДУКТИВНОСТА. CARAVELLE НÈ УБЕДУВА СО СВОЈАТА НАПРЕДНА МОТОРНА ТЕХНОЛОГИЈА И СО СВОЈАТА ПОСЕБНО МАЛА ПОТРОШУВАЧКА. ЗА ЕДНА ДОБРА ДИНАМИКА ВО ВОЗЕЊЕТО СЕ ГРИЖИ ПОГОНОТ НА СИТЕ ТРКАЛА 4MOTION И МЕНУВАЧОТ СО ДВОЈНА СПОЈКА DSG.

Моторна техника
Менувачот со двојна спојка DSG
Погонот на сите тркала 4MOTION
МОЌЕН И ШТЕДЛИВ

НАЈНОВИТЕ МОТОРИ СО МАЛА ПОТРОШУВАЧКА

Секој агрегат нуди посебно мала потрошувачка на гориво и тоа без да го штедите задоволството за возење.

НАПРЕДНО

УЖИВАЈТЕ ВО ВИСОКИОТ КОМФОРТ.

Оптималниот менувач со двојна спојка со 7 седум степени DSG  овозможува полно автоматска речиси незабележителна промена на степени без употреба на влечната сила и со тоа суштински допринесува за висок комфор при возењето. Вие самите избирате помеѓу нормал и спорт модусот.

ОПРЕМЕН ЗА ЛОШО ВРЕМЕ

СОВЛАДАЈТЕ ГИ ПЛАНИНИТЕ И СНЕГОТ

Оптималниот погон на сите тркала 4MOTION се грижи за добрата тракција како и за оптималното маневрирање и управување при отежнати услови при возењето на планина и по снег. По желба, достапен е погон на сите тркала 4MOTION, исто така достапен е и со поврзување на моторна техника на менувачот со двојна спојка DSG и една механичка блокада на диференцијалот на задната оска - едноставен концепт на погон во оваа класа на возилото.

МНОГУСТРАНО ВО ДЕТАЛИ. РАЗЛИЧНИ ПАКЕТИ НА СЕДИШТА, МНОГУ ПРЕГРАДИ И МНОГУБРОЈНИ ЕЛЕКТРОНСКИ КАРАКТЕРИСТИКИ ГО ПРАВАТ CARAVELLE ПЕРФЕКТЕН SHUTTLE.

Електричните пакети
Фаровите
Прицврстувања
ЕДНОСТАВНО ПРАКТИЧНИ

СОЗДАДЕТЕ ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМФОР.

Од електричните рачки за регулирање на прозорите па се до функцијата на расклопување на ретровизорите: Caravelle може да биде опремен со практични електрични пакети.

ЈАЧНА НА ОСЕТЛУВАЊЕ

УЖИВАЈТЕ ВО ОПТИМАЛНИОТ ПОГЛЕД

За добар поглед се погрижија штедливите LED фарови и уредот за чистење на фаровите. Еден затемнет внатрешен ретровизор дополнително заштитува од непријатното осветлување кое доаѓа од сообраќајот одзади.

МОДУЛАРЕН СИСТЕМ

ПРОФИТИРАЈТЕ ОД ПРОМЕНЛИВИОТ КОНЦЕТ ЗА ПРОСТОРОТ

Дали за сигурно зацврстување на багажот или за седишта за деца: Caravelle во целост е флексибилен и брзо се адаптира на различните потреби.

ИНФОМАТЕРИЈАЛ & ДРУГИ ЧЕКОРИ